Roupa vella #2

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta, o 25/12/2001

Roupa vella #2

A roupa vella é, basicamente, o aproveitamento das carnes que sobran do cocido.

Hoxe preséntovos unha roupa vella moi saborosa e sinxela que facía miña nai.

Consiste, simplemente, en esmiuzar as carnes, que poden ser lacón, costela, chourizo.., fritir unhas patacas e servilo todo xunto con salsa de tomate. Se tamén sobraron patacas cocidas, pódense cortar en anacos e fritir lixeiramente en lugar de facer patacas fritas novas.

Garanto que está boísima.

Ingredientes

2 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Roupa vella (outra)
Cantidade por ración
Calorías 555 Calorías da graxa 225
% valor diario*
Graxa total 25g 38%
Graxas saturadas 8g 40%
Graxas poliinsaturadas 3g
Graxas monosaturadas 11g
Colesterol 107mg 36%
Sodio 144mg 6%
Potasio 2063mg 59%
Carbohidratos totais 46g 15%
Fibra dietética 6g 24%
Azucres 15g
Proteínas 33g 66%
Vitamina A 21%
Vitamina C 68%
Calcio 6%
Ferro 21%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.

Ingredientes

2 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Roupa vella (outra)
Cantidade por ración
Calorías 555 Calorías da graxa 225
% valor diario*
Graxa total 25g 38%
Graxas saturadas 8g 40%
Graxas poliinsaturadas 3g
Graxas monosaturadas 11g
Colesterol 107mg 36%
Sodio 144mg 6%
Potasio 2063mg 59%
Carbohidratos totais 46g 15%
Fibra dietética 6g 24%
Azucres 15g
Proteínas 33g 66%
Vitamina A 21%
Vitamina C 68%
Calcio 6%
Ferro 21%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Esmiuzar a carne sobrante do cocido (chourizo, costela, lacón…) e reservar
  2. Poñer a quentar a salsa de tomate.
  3. Fritir as patacas.
  4. Cando estea quente a salsa incorporar a carne esmiuzada e as patacas.
  5. Remover con coidado mesturando ben. Deixar que se quente todo xunto uns minutos.
  6. Servir.

 

Ropa vieja #2

 

Deixa un comentario

Este sitio emprega Akismet para reducir o spam. Aprende como se procesan os datos dos teus comentarios.