Roupa vella #2

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

A roupa vella é, basicamente, o aproveitamento que facemos das carnes que sobran do cocido. Hoxe preséntovos unha receita moi saborosa e sinxela que facía miña nai cando eu era cativa. Consiste, simplemente, en esmiuzar as carnes, que poden ser lacón, costela, chourizo, rabo, tenreira, polo… Logo, fritir unhas patacas e servilo todo xunto con salsa de tomate, que pode ser natural ou de bote. No caso de sobraren tamén patacas cocidas, pódense cortar en anacos e fritir lixeiramente en lugar de facer patacas fritas novas. Garanto que está boísima. Aquí vos deixo a ligazón a outra receita de roupa vella

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 300 g carne de porco sobrante do cocido
  • 2 pataca grandes
  • 600 g salsa de tomate

Nutrición

Calorías: 555kcal | Carbohidratos: 46g | Proteínas: 33g | Fat: 25g | Graxa saturada: 8g | Graxa poliinsaturada: 3g | Graxa monoinsaturada: 11g | Colesterol: 107mg | Sodio: 144mg | Potasio: 2063mg | Fibra: 6g | Azucre: 15g | Vitamina A: 1050IU | Vitamina C: 56.1mg | Calcio: 60mg | Ferro: 3.8mg

Instrucións paso a paso

  • Esmiuzar a carne sobrante do cocido (chourizo, costela, lacón…) e reservar
  • Poñer a quentar a salsa de tomate.
  • Fritir as patacas.
  • Cando estea quente a salsa incorporar a carne esmiuzada e as patacas.
  • Remover con coidado mesturando ben. Deixar que se quente todo xunto uns minutos.
  • Servir.
Ropa vieja #2
Roupa vella #2
A roupa vella é, basicamente, o aproveitamento que facemos das carnes que sobran do cocido. Hoxe preséntovos unha receita moi saborosa e sinxela que facía miña nai cando eu era cativa. Consiste, simplemente, en esmiuzar as carnes, que poden ser lacón, costela, chourizo, rabo, tenreira, polo… Logo, fritir unhas patacas e servilo todo xunto con salsa de tomate, que pode ser natural ou de bote. No caso de sobraren tamén patacas cocidas, pódense cortar en anacos e fritir lixeiramente en lugar de facer patacas fritas novas. Garanto que está boísima. Aquí vos deixo a ligazón a outra receita de roupa vella

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 300 g carne de porco sobrante do cocido
  • 2 pataca grandes
  • 600 g salsa de tomate

Instrucións paso a paso

  • Esmiuzar a carne sobrante do cocido (chourizo, costela, lacón…) e reservar
  • Poñer a quentar a salsa de tomate.
  • Fritir as patacas.
  • Cando estea quente a salsa incorporar a carne esmiuzada e as patacas.
  • Remover con coidado mesturando ben. Deixar que se quente todo xunto uns minutos.
  • Servir.
Ropa vieja #2
Información nutricional
Roupa vella #2
Cantidade por ración
Calorías 555 Calorías da graxa 225
% valor diario*
Fat 25g38%
Graxa saturada 8g40%
Graxa poliinsaturada 3g
Graxa monoinsaturada 11g
Colesterol 107mg36%
Sodio 144mg6%
Potasio 2063mg59%
Carbohidratos 46g15%
Fibra 6g24%
Azucre 15g17%
Proteínas 33g66%
Vitamina A 1050IU21%
Vitamina C 56.1mg68%
Calcio 60mg6%
Ferro 3.8mg21%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.