Tzatziki

Publicada por Marta o 27/07/18

Hai agora 30 anos, na miña única viaxe a Grecia, houbo dúas cousas, en plan gastronómico, que me encantaron: o Tzatziki e o pan de pita. Gústame máis o pan de pita, que non é como o árabe que se abre e pode encherse. Déixoo para outra receita.

Tróuxenme un libro de cociña grega (téñeno en todos os idiomas habidos e por haber) e hoxe preséntovos o Tzatziki. É unha ensalada de iogur grego con cogombro, allo e vinagre. É como unha salsa pero os gregos (no meu libro de cociña grega) clasifícana como ensalada

Aquí acompaño o Tzatziki con galletas Mariñeiras que están estupendas.

Ingredientes

Servings 5 persoas


  • 450 g iogur grego
  • 1 cogombro
  • 3 dente de allo
  • 2 cdas vinagre
  • 3 cdas aceite de oliva virxe extra
  • sal
  • pementa

Nutrición

Calorías: 237kcal | Carbohidratos: 18g | Proteínas: 4g | Fat: 17g | Graxa saturada: 3g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 12g | Colesterol: 5mg | Sodio: 514mg | Potasio: 199mg | Fibra: 0.3g | Azucre: 17g | Vitamina A: 50IU | Vitamina C: 2.5mg | Calcio: 130mg | Ferro: 0.2mg

Instrucións paso a paso

  • Pelar e relar o cogombro. Escoar e reservar.
  • Pelar e triturar os dentes de allo. Reservar.
  • Engadir ao iogur o cogombro escoado e o allo triturado. Mesturar.
  • Engadir 2 culleradas de vinagre e 3 culleradas de aceite de oliva. Mesturar.
  • Salpementar.
  • Servir frío ou do tempo.
Tzatziki
Tzatziki

Hai agora 30 anos, na miña única viaxe a Grecia, houbo dúas cousas, en plan gastronómico, que me encantaron: o Tzatziki e o pan de pita. Gústame máis o pan de pita, que non é como o árabe que se abre e pode encherse. Déixoo para outra receita.

Tróuxenme un libro de cociña grega (téñeno en todos os idiomas habidos e por haber) e hoxe preséntovos o Tzatziki. É unha ensalada de iogur grego con cogombro, allo e vinagre. É como unha salsa pero os gregos (no meu libro de cociña grega) clasifícana como ensalada

Aquí acompaño o Tzatziki con galletas Mariñeiras que están estupendas.

Ingredientes

Servings 5 persoas


  • 450 g iogur grego
  • 1 cogombro
  • 3 dente de allo
  • 2 cdas vinagre
  • 3 cdas aceite de oliva virxe extra
  • sal
  • pementa

Instrucións paso a paso

  • Pelar e relar o cogombro. Escoar e reservar.
  • Pelar e triturar os dentes de allo. Reservar.
  • Engadir ao iogur o cogombro escoado e o allo triturado. Mesturar.
  • Engadir 2 culleradas de vinagre e 3 culleradas de aceite de oliva. Mesturar.
  • Salpementar.
  • Servir frío ou do tempo.
Tzatziki
Información nutricional
Tzatziki
Cantidade por ración
Calorías 237 Calorías da graxa 153
% valor diario*
Fat 17g26%
Graxa saturada 3g15%
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 12g
Colesterol 5mg2%
Sodio 514mg21%
Potasio 199mg6%
Carbohidratos 18g6%
Fibra 0.3g1%
Azucre 17g19%
Proteínas 4g8%
Vitamina A 50IU1%
Vitamina C 2.5mg3%
Calcio 130mg13%
Ferro 0.2mg1%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.