Vieiras ao forno á galega

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

Esta receita de vieiras ao forno é tradicional de Galicia. Como ocorre en todas as receitas, ten as súas variantes dependendo do costume de cada casa. Pódese facer con tomate ou sen tomate, con pemento ou sen pemento, con xamón ou sen xamón e, mesmo, sen pan relado.

Eu fágoa como me ensinou miña nai e como se fixo sempre na miña familia: con tomate, con xamón e con pan relado pero sen pemento. Ela poñía, ademais, en cada unha das vieiras unha culleradiña de coñac para que fosen macerándose mentres preparaba a salsa. Eu fago o mesmo.

Espero que vos guste.

Ingredientes

Servings 3 persoas


  • 6 vieira
  • 1 chorriño coñac
  • 3 cdas aceite de oliva
  • 1 cebola
  • 400 g tomate pelados, sen pebidas e triturados
  • ½ copa viño branco
  • 100 g xamón serrano en taquiños
  • pan relado

Nutrición

Calorías: 605kcal | Carbohidratos: 21g | Proteínas: 76g | Fat: 19g | Graxa saturada: 3g | Graxa poliinsaturada: 3g | Graxa monoinsaturada: 11g | Colesterol: 156mg | Sodio: 1450mg | Potasio: 1757mg | Fibra: 2g | Azucre: 5g | Vitamina A: 1350IU | Vitamina C: 42.9mg | Calcio: 100mg | Ferro: 2.2mg

Instrucións paso a paso

  • Limpar as vieiras e reservar nas súas cunchas.
  • Botarlles unha culleradiña de brandy por encima e deixalas macerando mentres se prepara a salsa.
  • Dourar a cebola relada ou picada moi finamente, a lume lento.
  • Incorporar entón o tomate pelado e triturado, o sal (ollo!, que despois se engadirá xamón) e un chisco de azucre.
  • Deixar cocer ata que espese. Despois, engadir o viño branco e deixar reducir.
  • Incorporar o xamón e refogalo uns segundos para que non se sae demasiado.
  • Cubrir as vieiras coa salsa e empoar con pan relado.
  • Enfornar 12-15 minutos a 190º-200º C
Vieiras al horno
Vieiras ao forno á galega

Esta receita de vieiras ao forno é tradicional de Galicia. Como ocorre en todas as receitas, ten as súas variantes dependendo do costume de cada casa. Pódese facer con tomate ou sen tomate, con pemento ou sen pemento, con xamón ou sen xamón e, mesmo, sen pan relado.

Eu fágoa como me ensinou miña nai e como se fixo sempre na miña familia: con tomate, con xamón e con pan relado pero sen pemento. Ela poñía, ademais, en cada unha das vieiras unha culleradiña de coñac para que fosen macerándose mentres preparaba a salsa. Eu fago o mesmo.

Espero que vos guste.

Ingredientes

Servings 3 persoas


  • 6 vieira
  • 1 chorriño coñac
  • 3 cdas aceite de oliva
  • 1 cebola
  • 400 g tomate pelados, sen pebidas e triturados
  • ½ copa viño branco
  • 100 g xamón serrano en taquiños
  • pan relado

Instrucións paso a paso

  • Limpar as vieiras e reservar nas súas cunchas.
  • Botarlles unha culleradiña de brandy por encima e deixalas macerando mentres se prepara a salsa.
  • Dourar a cebola relada ou picada moi finamente, a lume lento.
  • Incorporar entón o tomate pelado e triturado, o sal (ollo!, que despois se engadirá xamón) e un chisco de azucre.
  • Deixar cocer ata que espese. Despois, engadir o viño branco e deixar reducir.
  • Incorporar o xamón e refogalo uns segundos para que non se sae demasiado.
  • Cubrir as vieiras coa salsa e empoar con pan relado.
  • Enfornar 12-15 minutos a 190º-200º C
Vieiras al horno
Información nutricional
Vieiras ao forno á galega
Cantidade por ración
Calorías 605 Calorías da graxa 171
% valor diario*
Fat 19g29%
Graxa saturada 3g15%
Graxa poliinsaturada 3g
Graxa monoinsaturada 11g
Colesterol 156mg52%
Sodio 1450mg60%
Potasio 1757mg50%
Carbohidratos 21g7%
Fibra 2g8%
Azucre 5g6%
Proteínas 76g152%
Vitamina A 1350IU27%
Vitamina C 42.9mg52%
Calcio 100mg10%
Ferro 2.2mg12%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.