Vieiras ao forno á galega

Vieiras ao forno á galega

Prato: Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: forno, vieiras
Calorías: 265.03kcal

Preparación: 20 minutes
Tempo de cocción: 30 minutes
Total Time: 50 minutes
Esta receita de vieiras ao forno é tradicional de Galicia. Como en todas as receitas, ten as súas variantes segundo o costume de cada casa. Pódese facer con tomate ou sen tomate, con pemento ou sen pemento, con xamón ou sen xamón e incluso sen pan relado.
Eu fágoa como me ensinou miña nai e como sempre se facía na miña familia: con tomate, con xamón e con pan relado pero sen pemento. Ela poñía, ademais, en cada unha das vieiras unha culleradiña de coñac para que fosen macerándose mentres preparaba a salsa Eu fago o mesmo.
Espero que vos guste.
Persoas 3 persoas

Ingredientes

  • 6 vieira
  • 1 chorriño coñac
  • 3 cda aceite de oliva
  • 1 cebola pequeno
  • 400 g tomates pelado, sen sementes e triturado
  • ½ copa viño branco
  • 100 g xamón serrano en taquiños
  • pan relado

Instrucións paso a paso

  • Limpar as vieiras e reservar nas súas cunchas.
  • Botarlles unha culleradiña de coñac por riba e deixalas marinar mentres se prepara a salsa.
  • Dourar a cebola, ralada ou ben picada, a lume lento.
  • A continuación, engadir o tomate pelado e triturado, o sal (coidado, engadirase xamón máis tarde) e un chisco de azucre.
  • Deixar cocer ata que espese. A continuación, engadir o viño branco e deixar reducir.
  • Engadir o xamón e refogalo uns segundos para que non se salgue demasiado.
  • Cubrir as vieiras coa salsa e empoar con pan relado.
  • Enfornar 12-15 minutos a 190º-200ºC

Nutrición

Calorías: 265.03kcal | Carbohidratos: 9.57g | Proteínas: 12.38g | Graxa: 20.04g | Graxa saturada: 4.02g | Colesterol: 27.87mg | Sodio: 521.69mg | Potasio: 526.63mg | Fibra: 2.22g | Azucre: 5.06g | Vitamina A: 1112.3IU | Vitamina C: 20.98mg | Calcio: 26.06mg | Ferro: 0.92mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio