Zorza

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

A zorza é como se chama en Galicia á carne de porco picada coa que se fan os chourizos. Non é imprescindible que sexa lombo, pero si é mellor. Neste receita fixémola con patacas fritidas pero pode facerse, tamén, en empanada ou cuns ovos fritidos.

Ingredientes

Servings 6 persoas


  • 1500 g raxo
  • 3 cdas pemento doce
  • 1 cda pemento picante
  • 4 dente de allo
  • 4 cdas aceite de oliva
  • 1 vaso viño branco
  • sal

Nutrición

Calorías: 880kcal | Carbohidratos: 7g | Proteínas: 43g | Fat: 76g | Graxa saturada: 27g | Graxa poliinsaturada: 6g | Graxa monoinsaturada: 36g | Colesterol: 177mg | Sodio: 163mg | Potasio: 809mg | Fibra: 4g | Azucre: 1g | Vitamina A: 5900IU | Vitamina C: 12.4mg | Calcio: 20mg | Ferro: 2.7mg

Instrucións paso a paso

  • Cortar o lombo en dados pequenos.
  • Poñelos nun bol e engadir os allos triturados ou picados moi finamente, as dúas clases de pemento, ourego ao gusto, un bo chorro de viño branco e sal ao gusto.
  • Mesturar ata que a carne estea ben pringada co adobo.
  • Deixar no frigo 2 ou 3 días.
Zorza
Zorza

A zorza é como se chama en Galicia á carne de porco picada coa que se fan os chourizos. Non é imprescindible que sexa lombo, pero si é mellor. Neste receita fixémola con patacas fritidas pero pode facerse, tamén, en empanada ou cuns ovos fritidos.

Ingredientes

Servings 6 persoas


  • 1500 g raxo
  • 3 cdas pemento doce
  • 1 cda pemento picante
  • 4 dente de allo
  • 4 cdas aceite de oliva
  • 1 vaso viño branco
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Cortar o lombo en dados pequenos.
  • Poñelos nun bol e engadir os allos triturados ou picados moi finamente, as dúas clases de pemento, ourego ao gusto, un bo chorro de viño branco e sal ao gusto.
  • Mesturar ata que a carne estea ben pringada co adobo.
  • Deixar no frigo 2 ou 3 días.
Zorza
Información nutricional
Zorza
Cantidade por ración
Calorías 880 Calorías da graxa 684
% valor diario*
Fat 76g117%
Graxa saturada 27g135%
Graxa poliinsaturada 6g
Graxa monoinsaturada 36g
Colesterol 177mg59%
Sodio 163mg7%
Potasio 809mg23%
Carbohidratos 7g2%
Fibra 4g16%
Azucre 1g1%
Proteínas 43g86%
Vitamina A 5900IU118%
Vitamina C 12.4mg15%
Calcio 20mg2%
Ferro 2.7mg15%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.