Go Back
Imprimir
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
persoas
Smaller
Normal
Larger
Imprimir
Flores de Entroido
Como facer flores de Entroido, unha receita típica e tradicional de Galicia.
Prato
Sobremesa
Cociña
Galega
Keyword
sobremesas
Preparación
25
minutes
minutes
Tempo de cocción
45
minutes
minutes
Total Time
1
hour
hour
10
minutes
minutes
Persoas
10
persoas
Calorías
76.14
kcal
Ingredientes
150
g
fariña
250
ml
leite
1
ovo
2
cda
anís
1
cdiña
sal
aceite de xirasol
para fritir
Instrucións
Cunhas variñas ou un batedor, mesturar todos os ingredientes, agás o aceite, ata obter unha pasta bastante líquida.
Quentar o aceite, abundante, e meter dentro o molde.
Cando o molde estea quente, metelo na pasta. Ollo! non metelo completamente, deixar sen mollar a parte superior para que a flor poida desprenderse.
Meter o molde untado coa pasta no aceite e deixalo ata que a flor se desprenda o que, normalmente, ocorre axiña.
Agardar ata que a flor estea dourada por ambos os dous lados e retirala a un papel absorbente para retirar o exceso de aceite.
Empoar con azucre.
Repetir esta operación para cada flor, sendo moi importante quentar o molde cada vez.
Video
Notes
Como facer flores de Entroido, unha receita típica e tradicional de Galicia.
Nutrition
Calorías:
76.14
kcal
|
Carbohidratos:
12.68
g
|
Proteínas:
2.89
g
|
Graxa:
1.38
g
|
Graxa saturada:
0.63
g
|
Graxa trans:
0.01
g
|
Colesterol:
18.87
mg
|
Sodio:
249.85
mg
|
Potasio:
55.17
mg
|
Fibra:
0.4
g
|
Azucre:
1.32
g
|
Vitamina A:
64.26
IU
|
Calcio:
33.11
mg
|
Ferro:
0.78
mg