Go Back
Imprimir
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
persoas
Smaller
Normal
Larger
Imprimir
Macarróns con queixo
Como preparar a receita tradicional de macarróns con queixo
Prato
Primeiro prato
Cociña
Mediterránea
Keyword
pasta
Preparación
10
minutes
minutes
Tempo de cocción
40
minutes
minutes
Total Time
50
minutes
minutes
Persoas
4
persoas
Calorías
491.54
kcal
Ingredientes
200
g
macarróns
100
g
queixo relado
1
cda
maizena
1
cda
manteiga
300
ml
leite
sal
pementa
aceite de oliva
Instrucións
Cocer os macarróns en moita auga salgada e un chorriño de aceite ata que estean "al dente". Escoar e reservar
Mentres tanto, facer a salsa. Nunha pota, derreter a manteiga e engadir a maizena, remexendo ata que estea ben combinada.
Engadir o leite aos poucos e sen deixar de remover ata que espese un pouco.
Condimentar con sal e pementa.
Engadir a metade do queixo relado e agardar ata que estea completamente derretido.
Mesturar os macarróns con esta salsa e poñela nunha fonte de forno.
Cubrir co resto do queixo relado.
Gratinar ata que o queixo estea dourado e derretido.
Video
Nutrition
Calorías:
491.54
kcal
|
Carbohidratos:
65.02
g
|
Proteínas:
18.58
g
|
Graxa:
16.7
g
|
Graxa saturada:
8.15
g
|
Graxa trans:
0.12
g
|
Colesterol:
37.05
mg
|
Sodio:
1026.28
mg
|
Potasio:
250.14
mg
|
Fibra:
1.73
g
|
Azucre:
5.38
g
|
Vitamina A:
427.98
IU
|
Vitamina C:
0.03
mg
|
Calcio:
376.45
mg
|
Ferro:
0.97
mg