Go Back
Imprimir
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
persoas
Smaller
Normal
Larger
Imprimir
Pasta con gambas en salsa negra
Pasta con gambas en salsa negra
Prato
Prato principal
Cociña
Española
Keyword
marisco, pasta
Preparación
30
minutes
minutes
Tempo de cocción
30
minutes
minutes
Total Time
1
hour
hour
Persoas
4
persoas
Calorías
441.98
kcal
Ingredientes
400
g
pasta
150
g
gamba
peladas
2
dente
allo
½
cebola
4
g
tinta de choco concentrada
perexil
picado
fariña
viño branco
aceite de oliva
sal
Instrucións
Cocer a pasta en abundante auga con sal e reservar.
Prepárase a salsa negra dourando a cebola moi picada en aceite de oliva.
Cando estea ben pasada engádeselle unha cullerada de fariña, un vaso de viño branco, sal, a tinta de sepia e o pirixel ben picado.
Déixase reducir ata ligar ben a salsa, engadindo máis viño ou auga se fose necesario.
En aceite de oliva saltéanse os allos laminados coas gambas peladas, un pouco de viño branco e a pasta cocida.
Sérvense nun prato aderezando coa salsa negra.
Nutrition
Calorías:
441.98
kcal
|
Carbohidratos:
76.13
g
|
Proteínas:
13.22
g
|
Graxa:
8.53
g
|
Graxa saturada:
1.25
g
|
Sodio:
1169.52
mg
|
Potasio:
241.32
mg
|
Fibra:
3.37
g
|
Azucre:
3.08
g
|
Vitamina A:
1.27
IU
|
Vitamina C:
0.82
mg
|
Calcio:
25.13
mg
|
Ferro:
1.41
mg