Go Back
Imprimir
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
persoas
Smaller
Normal
Larger
Imprimir
Riles ao xerez
Riles ao xerez
Prato
Prato principal
Cociña
Española
Keyword
carne
Preparación
45
minutes
minutes
Tempo de cocción
30
minutes
minutes
Total Time
1
hour
hour
15
minutes
minutes
Persoas
4
persoas
Calorías
250.47
kcal
Ingredientes
500
g
riles de tenreira
1
cebola
mediana
2
dente
allo
1
copa
xerez
1
cdiña
fariña
2
cda
aceite de oliva
1
cdiña
pemento doce
sal
Instrucións
Lávanse ben os riles varias veces, córtanse en anacos e póñense durante un rato nunha tixola seca, a lume non moi forte, para os desorinar.
Lávanse outra vez e escóanse.
Nunha pota cun fondo de aceite, douranse os allos e a cebola picados moi finos.
Unha vez dourados, engádense unha culleradiña de pemento doce e os riles. Sálgase e déixase cocer 10 minutos.
Logo engádese un pouco de fariña, para ligar a salsa, refogándoa para que non saiba a cru.
Incorpórase o xerez e déixase cocer todo xunto de 5 a 8 minutos.
Nutrition
Calorías:
250.47
kcal
|
Carbohidratos:
5.61
g
|
Proteínas:
22.31
g
|
Graxa:
10.97
g
|
Graxa saturada:
2.08
g
|
Graxa trans:
0.13
g
|
Colesterol:
513.75
mg
|
Sodio:
1395.03
mg
|
Potasio:
427.8
mg
|
Fibra:
0.69
g
|
Azucre:
1.8
g
|
Vitamina A:
1993.2
IU
|
Vitamina C:
14.26
mg
|
Calcio:
32.61
mg
|
Ferro:
6.17
mg