Empanada de bonito
Empanada de bonito
Prep Time30 mins
Cook Time30 mins
Tempo de repouso30 mins
Total Time1 hr 30 mins
Course: Aperitivo, Primeiro prato
Cuisine: Galega
Keyword: bonito, empanada
Servings: 4 persoas
Calorías: 771kcal
Recheo
- 250 g cebola
- 1 pemento encarnado
- 500 g bonito (se non se atopa fresco, serve en conserva)
- aceite de oliva
- sal
Masa
- 100 ml aceite de oliva (de preparar o recheo)
- 50 ml leite (tibia)
- 30 g fermento de panadaría
- 350 g fariña
- 125 ml auga (tibia)
- 1 cdña sal
Masa
Prepárase co aceite sobrante de guisa-lo recheo (100 cc.), o lévedo de panadería, 125 cc. de leite morno, 125 cc. de auga morna, 250 grs. de fariña e sal. .
Trabállase a masa coas variñas ata que se solte da cunca que estamos a usar e logo a mán durante 10 minutos.
Déixase repousar media hora e estírase en dúas partes co rodete
Montaxe
Colócase a metade da masa nunha fonte de forno engraxada.
Pínchase a masa cun garfo e esténdese sobre ela o recheo.
Cúbrese coa otra metade da masa, que tamén hai que pinchar, e fáiselle un buraco no centro a xeito de cheminea.
Sélanse as dúas partes e adórnase cos restos da masa. Enfórnase durante media hora a 180º.
Calorías: 771kcal | Carbohidratos: 75g | Proteínas: 39g | Fat: 34g | Graxa saturada: 5g | Graxa poliinsaturada: 4g | Graxa monoinsaturada: 23g | Colesterol: 58mg | Sodio: 1219mg | Potasio: 799mg | Fibra: 4g | Azucre: 4g | Vitamina A: 650IU | Vitamina C: 60.2mg | Calcio: 70mg | Ferro: 5.4mg