Go Back
+ servings
Chícharos con xamón
Print Recipe
4 from 1 vote

Chícharos con xamón

Un prato moi rico que resulta moi rápido de facer se utilizamos chícharos en conserva. Persoalmente, gústanme máis que os conxelados. O ideal, por suposto, é facer a receita con chícharos frescos se estamos en tempada.
Prep Time5 mins
Cook Time5 mins
Total Time10 mins
Course: Primeiro prato
Cuisine: Española
Keyword: chícharos, xamón
Servings: 2 persoas
Calorías: 356kcal

Ingredientes

  • 300 g chícharo cocidos ou en conserva
  • 150 g xamón serrano
  • 3 dente de allo
  • aceite de oliva

Instructions

  • Refóganse os allos fileteados en aceite de oliva quente e cando estean dourados engádense os anacos de xamón e os chícharos cocidos.
  • Déixase quentar todo xunto e sérvese no momento.

Notes

Un prato moi rico que resulta moi rápido de facer se utilizamos chícharos en conserva. Persoalmente, gústanme máis que os conxelados. O ideal, por suposto, é facer a receita con chícharos frescos se estamos en tempada.

Nutrition

Calorías: 356kcal | Carbohidratos: 20g | Proteínas: 24g | Fat: 19g | Graxa saturada: 4g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 12g | Colesterol: 53mg | Sodio: 2159mg | Potasio: 401mg | Fibra: 8g | Azucre: 18g | Vitamina C: 2.5mg | Ferro: 0.1mg