Go Back
+ servings
Lingua con tomate
Print Recipe
3 from 1 vote

Lingua con tomate

Como preparar unha receita de lingua de tenreira guisada con salsa de tomate, cebola, loureiro e viño branco
Prep Time30 mins
Cook Time1 hr 55 mins
Total Time2 hrs 25 mins
Course: Prato principal
Cuisine: Española
Keyword: tenreira
Servings: 4 persoas
Calorías: 476kcal

Ingredientes

  • 600 g lingua de tenreira
  • 5 dente de allo
  • 1 folla loureiro
  • 1 sobre azafrán
  • 3 cebola pequenas
  • 1 kg tomate
  • 1 vaso viño branco
  • 2 vasos caldo de carne
  • ½ vaso aceite de oliva
  • pementa
  • sal

Instructions

  • Límpase ben a lingua e cúrtase en toros.
  • Nunha pota ponse o aceite a quentar en el douranse os allos fileteados e as cebolas picadas.
  • Logo, engádense os tomates moi picados ou triturados, o azafrán e a folla de loureiro.
  • Sálgase.
  • Logo de refogar un pouco o tomate incorpórase a lingua en toros, o viño e o caldo.
  • Bótaselle sal e pementa e déixase cocer ata que a lingua esté tenra.
  • Pode acompañarse de patacas guisadas na mesma salsa ou fritidas.

Nutrition

Calorías: 476kcal | Carbohidratos: 17g | Proteínas: 35g | Fat: 29g | Graxa saturada: 8g | Graxa poliinsaturada: 3g | Graxa monoinsaturada: 16g | Colesterol: 112mg | Sodio: 831mg | Potasio: 1128mg | Fibra: 4g | Azucre: 9g | Vitamina A: 2150IU | Vitamina C: 50.3mg | Calcio: 40mg | Ferro: 1.3mg