Go Back
+ servings
Caldo galego de grelos
Print Recipe
5 from 2 votes

Caldo galego, de grelos

Preparación do tradicional caldo galego, con grelos
Prep Time40 mins
Cook Time1 hr 30 mins
Total Time1 d 2 hrs 10 mins
Course: Primeiro prato
Cuisine: Galega
Keyword: caldo, grelos
Servings: 4 persoas
Calorías: 679kcal

Ingredientes

  • 2 l caldo de carne resultante de facer o cocido galego
  • 500 g grelo pódese usar tamén repolo, verzas, nabizas...
  • 250 g faba postas a remollo da noite anterior
  • 1000 g pataca
  • 100 g unto

Instructions

  • Cortar os talos dos grelos antes de os lavar.
  • Poñer a cocer o caldo co unto.
  • Cando ferva, engadir os grelos.
  • Cando volva a ferver e os grelos xa reduciron o seu volume, engadir as fabas e deixar que cozan mentres cortamos as patacas.
  • Engadir as patacas e cocer ata que as fabas estean tenras.
  • Deixar repousar 24 horas.
  • Ao día seguinte darlle unha fervura antes de servir.

Video

Notes

Como estamos a utilizar o caldo que reserváramos (podemos conxelalo sen non imos a utilizalo inmediatamente) logo de facer un cocido galego, a cantidade de sal aportada polas carnes do cocido debería abondar. Sen embargo, é mellor probalo e engdir sal se é necesario.

Nutrition

Calorías: 679kcal | Carbohidratos: 63g | Proteínas: 50g | Fat: 19g | Graxa saturada: 7g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 7g | Colesterol: 94mg | Sodio: 612mg | Potasio: 1958mg | Fibra: 23g | Azucre: 5g