Go Back
+ servings
Crema de acelgas
Print Recipe
3 from 1 vote

Crema de acelgas

Crema de acelgas
Prep Time30 mins
Cook Time30 mins
Total Time1 hr
Course: Primeiro prato, Sopa
Cuisine: Española
Keyword: verduras
Servings: 2 persoas
Calorías: 417kcal

Ingredientes

  • 300 g acelga
  • 400 g pataca
  • 600 g caldo de ave
  • 1 cebola
  • 1 dente de allo
  • aceite de oliva
  • sal
  • pementa

Instructions

  • Pícanse a cebola e o allo e refógase a lume moi lento no aceite.
  • Cando estean listos engádenselles as acelgas picadas, as patacas troceadas, o sal, a pementa e cúbrese co caldo de ave.
  • Déixase cocer ata que a pataca estea lista (o tempo dependerá da calidade da pataca).
  • Tritúrase todo e tamizase por un coador.

Nutrition

Calorías: 417kcal | Carbohidratos: 56g | Proteínas: 12g | Fat: 17g | Graxa saturada: 3g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 11g | Colesterol: 9mg | Sodio: 2884mg | Potasio: 1368mg | Fibra: 6g | Azucre: 7g | Vitamina A: 10050IU | Vitamina C: 67.7mg | Calcio: 120mg | Ferro: 4.3mg