Go Back
+ servings
Crema de allos porros
Print Recipe
4 from 1 vote

Crema de allos porros

Crema de allos porros
Prep Time15 mins
Cook Time20 mins
Total Time35 mins
Course: Primeiro prato, Sopa
Cuisine: Española
Keyword: porros
Servings: 4 persoas
Calorías: 192kcal

Ingredientes

  • 200 g porro
  • 400 g pataca
  • aceite de oliva
  • manteiga
  • sal
  • pementa
  • auga
  • leite

Instructions

  • En dúas culleradas de aceite e dúas de manteiga refóganse os allos porros picados (só a parte branca).
  • Cando estean listos engádense as patacas en anacos, o sal, a pementa e cúbrense con auga.
  • Deixanse cocer durante 20 minutos, tritúrase e engádese un pouco de leite ata lograr a textura desexada.
  • Cóase para obter unha crema fina.

Nutrition

Calorías: 192kcal | Carbohidratos: 24g | Proteínas: 3g | Fat: 9g | Graxa saturada: 3g | Graxa poliinsaturada: 1g | Graxa monoinsaturada: 5g | Colesterol: 7mg | Sodio: 608mg | Potasio: 435mg | Fibra: 2g | Azucre: 4g | Vitamina A: 900IU | Vitamina C: 8.3mg | Calcio: 50mg | Ferro: 1.3mg