Go Back
+ servings
Tortilla de torresmos
Print Recipe
4 from 1 vote

Tortilla de torresmos

Unha tortilla que leva fariña, ovos e auga. Rechea con torresmos que se friten antes para engraxar a tixola.
Prep Time10 mins
Cook Time10 mins
Total Time20 mins
Course: Tentempé
Cuisine: Española, Galega
Keyword: ovos
Servings: 2 personas
Calorías: 361kcal

Ingredientes

  • 2 liscos touciño cortado en trozos pequeños
  • 2 ovo
  • 5 culleradas fariña
  • auga
  • sal

Instructions

  • Mesturando fariña e auga faise unha pasta bastante espesa e incorpóranse os dous ovos
  • O espesor da pasta debe ser tal que ao incorporarlle os ovos non quede demasiado líquida, senón como unha crema espesa.
  • Nunha tixola frítense uns anacos de touciño, sen aceite, que se engaden á pasta.
  • Na mesma tixola e coa graxa que soltou o touciño cállase a tortilla.

Notes

Unha tortilla que leva fariña, ovos e auga. Rechea con torresmos que se friten antes para engraxar a tixola.

Nutrition

Calorías: 361kcal | Carbohidratos: 19g | Proteínas: 10g | Fat: 27g | Graxa saturada: 10g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 12g | Colesterol: 229mg | Sodio: 1401mg | Potasio: 116mg | Fibra: 1g | Azucre: 0.5g | Calcio: 30mg | Ferro: 2.2mg