Go Back
+ servings
Arroz con algas
Print Recipe
4 from 1 vote

Arroz con algas

Arroz con algas
Prep Time20 mins
Cook Time30 mins
Total Time55 mins
Course: Aperitivo, Primeiro prato
Cuisine: Española
Keyword: arroz
Servings: 4 persoas
Calorías: 468kcal

Ingredientes

  • 25 g alga Musgo de Irlanda deshidratadas
  • 400 g arroz
  • 3 porro pequenos
  • 1 tomate
  • ½ pemento encarnado
  • 1 cenoria
  • 2 dente de allo
  • 1 chile
  • 2 sobres azafrán
  • aceite de oliva
  • auga
  • sal

Instructions

  • Nun pouco de aceite poñer a refogar os allos, o allo porro e o pemento troceados moi miúdos, xunto co chile.
  • Cando empecen a estar brandas as verduras, retirar o chile e engadir o tomate e a cenoria, tamén troceados.
  • Unha vez refogado todo, incorporar as algas, sen hidratar pois van cocer xunto co arroz.
  • Engadir o arroz e darlle unhas voltas para que peche e quede solto unha vez cocido.
  • Por último, incorporar a auga quente, na que teremos disolto o azafrán.
  • Sazonar con mesura, pois as algas aportan sal, e deixar cocer ata que a auga se evapore.
  • No debería levar máis de 20 minutos, e as algas no deben cocer máis dese tempo porque se potenciaría demasiado o seu sabor.

Video

Notes

Como preparar unha deliciosa e sa receita de arroz con algas e verduras. Neste caso utilizamos Musgo de Irlanda pero pódense utilizar outras algas. E deshidratadas xa que cocerán xunto co arroz.
 

Nutrition

Calorías: 468kcal | Carbohidratos: 92g | Proteínas: 8g | Fat: 8g | Graxa saturada: 1g | Graxa poliinsaturada: 1g | Graxa monoinsaturada: 5g | Sodio: 613mg | Potasio: 324mg | Fibra: 4g | Azucre: 4g | Vitamina A: 3550IU | Vitamina C: 64.4mg | Calcio: 40mg | Ferro: 1.6mg