Go Back
+ servings
Champiñóns recheos de allos tenros
Print Recipe
4 from 1 vote

Champiñóns recheos de allos tenros

Champiñóns recheos de allos tenros
Prep Time45 mins
Cook Time20 mins
Course: Aperitivo, Primeiro prato
Cuisine: Española
Keyword: verduras
Servings: 2 persoas
Calorías: 159kcal

Ingredientes

  • 6 champiñón grandes (uns 30 gr. cada un)
  • 1 allo tenro
  • 1 tomate mediano (pelado, triturado e sen pebidas)
  • aceite de oliva
  • sal

Instructions

  • Limpar, vaciar os champiñóns, picar moi miúda a carne dos pedúnculos e reservar.
  • Enfornar os champiñóns durante 10 minutos a lume medio nunha fonte untada con manteiga ou aceite.
  • Mentres, nunha tixola cun fondo de aceite, moi lentamente, refogar os allos tenros picados e a carne picada dos champiñóns.
  • Cando estean a media cocción, engádese o tomate triturado e déixase ata que a mestura estea case lista.
  • Énchense os champiñóns con esta mestura e vólvense a enfornar outros 10 minutos máis ou menos.

Nutrition

Calorías: 159kcal | Carbohidratos: 4g | Proteínas: 4g | Fat: 14g | Graxa saturada: 2g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 10g | Sodio: 593mg | Potasio: 483mg | Fibra: 2g | Azucre: 2g | Vitamina A: 550IU | Vitamina C: 9.9mg | Calcio: 10mg | Ferro: 0.4mg