Go Back
+ servings
Dourada ao forno
Print Recipe
5 from 1 vote

Dourada ao forno

Dourada ao forno
Prep Time20 mins
Cook Time40 mins
Total Time1 hr
Course: Prato principal, Primeiro prato
Cuisine: Galega
Keyword: peixe
Servings: 2 persoas
Calorías: 692kcal

Ingredientes

  • 2 dourada de ración
  • 1 limón
  • 1 copa viño branco Ribeiro
  • 2 cda aceite de oliva
  • pan relado
  • manteiga
  • 1 cebola pequena
  • sal

Instructions

  • Una vez limpas as douradas, sálganse e se lles fai un par de cortes transversais a cada unha, cortando a espiña pero sen chegar a separar os trozos.
  • Cúbrese con aceite de oliva unha fonte de forno e, posta ao lume, dourase nela a cebola cortada en xuliana e déixase arrefriar para preparar as douradas antes de as meter no forno.
  • Colócanse as douradas na fonte regándoas cun vaso de viño do Ribeiro branco e o zume de medio limón.
  • En cada un dos cortes realizados previamente introdúcese media roda de limón, bótaselles pan relado e colócanse sobre as douradas uns anaquiños de manteiga.
  • Enfórnanse durante 40 minutos aproximadamente (dependendo do tamaño) a 160º-180º.

Nutrition

Calorías: 692kcal | Carbohidratos: 10g | Proteínas: 37g | Fat: 53g | Graxa saturada: 12g | Graxa poliinsaturada: 8g | Graxa monoinsaturada: 20g | Colesterol: 204mg | Sodio: 673mg | Potasio: 982mg | Fibra: 1g | Azucre: 4g | Vitamina A: 200IU | Vitamina C: 11.6mg | Calcio: 10mg | Ferro: 0.4mg