Go Back
+ servings
Arroz con cigaliñas
Print Recipe
3 from 1 vote

Arroz con cigaliñas

Sabrosa receita de arroz con cigalas
Prep Time40 mins
Cook Time30 mins
Total Time1 hr 13 mins
Course: Prato principal, Primeiro prato
Cuisine: Española
Keyword: arroz, marisco
Servings: 2 persoas
Calorías: 678kcal

Ingredientes

  • 200 g arroz
  • ½ pemento encarnado troceado
  • 2 dente de allo picados
  • ½ cebola picada
  • 500 g cigala pequenas
  • cogomelo troceadas
  • loureiro
  • pirixel
  • cenoria
  • 3 tomate triturados
  • azucre
  • sal

Instructions

  • Límpanse as cigalas, reservando as colas, e coas cáscaras e as cabezas prepárase un caldo ao que engadimos unha folla de loureiro, media cenoria, pirixel e media cebola.
  • Mentres, pícanse os allos e sofrítense xunto con media cebola picada, o pemento vermello e as setas cortadas en tacos.
  • Logo, engádese o tomate triturado cunha pizca de azucre, o arroz, un pouco de pirixel picado e móllase co caldo que preparáramos coas cáscaras das cigalas na proporción correcta (600 cc. de caldo por 200 grs. de arros).
  • Sazónase e a media cocción engándense as coliñas de cigalas, cortadas en dous ou tres anacos, según o tamaño
  • Unha vez evaporado o caldo, o arroz debería estar listo. Deixar repousar 2 ou 3 minutos.

Nutrition

Calorías: 678kcal | Carbohidratos: 100g | Proteínas: 60g | Fat: 3g | Graxa saturada: 1g | Graxa poliinsaturada: 1g | Graxa monoinsaturada: 1g | Colesterol: 178mg | Sodio: 2943mg | Potasio: 1504mg | Fibra: 6g | Azucre: 10g | Vitamina A: 6750IU | Vitamina C: 141.9mg | Calcio: 180mg | Ferro: 1.8mg