Go Back
+ servings
Zorza
Print Recipe
5 from 1 vote

Zorza

A zorza é como chamamos en Galicia á carne picada de porco coa que facemos os chourizos. Nesta receita fixémola fritida con patacas.
Prep Time15 mins
Cook Time5 mins
Total Time2 d 20 mins
Course: Prato principal
Cuisine: Galega
Keyword: raxo
Servings: 6 persoas
Calorías: 880kcal

Ingredientes

  • 1500 g raxo
  • 3 cdas pemento doce
  • 1 cda pemento picante
  • 4 dente de allo
  • 4 cdas aceite de oliva
  • 1 vaso viño branco
  • sal

Instructions

  • Cortar o lombo en dados pequenos.
  • Poñelos nun bol e engadir os allos triturados ou picados moi finamente, as dúas clases de pemento, ourego ao gusto, un bo chorro de viño branco e sal ao gusto.
  • Mesturar ata que a carne estea ben pringada co adobo.
  • Deixar no frigo 2 ou 3 días.

Video

Notes

A zorza é como se chama en Galicia á carne de porco picada coa que se fan os chourizos. Non é imprescindible que sexa lombo, pero si é mellor. Neste receita fixémola con patacas fritidas pero pode facerse, tamén, en empanada ou cuns ovos fritidos.

Nutrition

Calorías: 880kcal | Carbohidratos: 7g | Proteínas: 43g | Fat: 76g | Graxa saturada: 27g | Graxa poliinsaturada: 6g | Graxa monoinsaturada: 36g | Colesterol: 177mg | Sodio: 163mg | Potasio: 809mg | Fibra: 4g | Azucre: 1g | Vitamina A: 5900IU | Vitamina C: 12.4mg | Calcio: 20mg | Ferro: 2.7mg