Go Back
+ servings
Navallas á prancha
Print Recipe
4 from 1 vote

Navallas á prancha

Como preparar unhas navallas á prancha con allo e pirixel
Prep Time10 mins
Cook Time5 mins
Total Time15 mins
Course: Aperitivo, Primeiro prato
Cuisine: Galega
Keyword: marisco
Servings: 2 persoas
Calorías: 157kcal

Ingredientes

  • 250 g navalla
  • 2 dente de allo
  • aceite de oliva
  • pirixel picado
  • sal

Instructions

  • Unha vez lavadas as navallas en auga con sal para que solten as areas, escoar e reservar.
  • Picar moi finamente o allo e o pirixel e mesturar con aceite de oliva
  • Botar un pouco aceite e sal groso sobre a prancha quente.
  • Poñer as navallas e agardar a que estean abertas.
  • Unha vez abertas, botarlles por encima a mestura de allo e pirixel.
  • Darlles volta e deixalas 1 ou 2 minutos. Retirar
  • Cunha culleriña, recoller o picado que quedou sobre a prancha e botalo por encima das navallas.

Video

Notes

Como preparar unhas navallas á prancha con allo e pirixel

Nutrition

Calorías: 157kcal | Carbohidratos: 4g | Proteínas: 16g | Fat: 8g | Graxa saturada: 1g | Graxa poliinsaturada: 1g | Graxa monoinsaturada: 5g | Colesterol: 43mg | Sodio: 1234mg | Potasio: 410mg | Fibra: 0.1g | Azucre: 0.04g | Vitamina A: 450IU | Vitamina C: 26.4mg | Calcio: 60mg | Ferro: 17.6mg