Go Back
+ servings
Ovos con beicon gratinados
Print Recipe
3 from 1 vote

Ovos con beicon gratinados

Unha recieta sinxela. O máis complicado é facer a bechamel. Un xeito diferente de tomar ovos con beicon.
Prep Time40 mins
Cook Time10 mins
Course: Prato principal
Cuisine: Española
Keyword: ovos
Servings: 2 persoas
Calorías: 449kcal

Ingredientes

  • 2 ovo
  • 4 liscos beicon
  • 50 g manteiga
  • 50 g fariña
  • ½ l leite
  • 50 g queixo relado

Instructions

  • Trocear o beicon e fritilo nunha tixola ata que estea ao noso gusto. Coa graxa do propio beicon é suficiente. Non hai que engadir aceite. Reservar.
  • Untar cun pouco de manteiga unha fonte ou cazola resistente ao forno.
  • Poñer sobre o lume e cando estea derretida a manteiga engadir os ovos. Esperar a que callen e salgalos. Reservar.
  • Facer unha bechamel coa manteiga, a fariña e o leite. Pódeselle engadir pementa e/ou noz moscada, ao gusto de cada un. Sazonar.
  • Poñer a bechamel por encima dos ovos e o beicon.
  • Poñer o queixo relado sobre a bechamel.
  • Gratinar no forno ata que estea dourado.

Notes

Unha recieta sinxela. O máis complicado é facer a bechamel. Un xeito diferente de tomar ovos con beicon.

Nutrition

Calorías: 449kcal | Carbohidratos: 20g | Proteínas: 18g | Fat: 33g | Graxa saturada: 19g | Colesterol: 241mg | Sodio: 637mg | Potasio: 119mg | Fibra: 1g | Azucre: 1g | Vitamina A: 1079IU | Calcio: 308mg | Ferro: 2mg