esEspañol enEnglish

Publicada por Marta, 26 Novembro, 2017

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita
Cocido galego

Primeiro dicir que, ademais da carne que se indica nos ingredientes, poden utilizarse outras partes do porco (cachucha, orella, rabo...) e tamén pódese engadir galiña, oso de cana, tenreira, etc. En todo caso, a carne de porco que usemos ha estar ben desalgada.

Unha recomendación: gardar o caldo, que pode conxelarse, para facer caldo galego, sopa, filloas ou o que queiramos. E se o digo é porque hai xente que o bota polo vertedoiro.

Ingredientes

6 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Cocido galego
Cantidade por ración
Calorías 1279 Calorías da graxa 630
% valor diario*
Graxa total 70g 108%
Graxas saturadas 23g 115%
Graxas poliinsaturadas 9g
Graxas monosaturadas 30g
Colesterol 262mg 87%
Sodio 1420mg 59%
Potasio 2193mg 63%
Carbohidratos totais 66g 22%
Fibra dietética 13g 52%
Azucres 6g
Proteínas 87g 174%
Vitamina A 2%
Vitamina C 25%
Calcio 4%
Ferro 14%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.

Ingredientes

6 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Cocido galego
Cantidade por ración
Calorías 1279 Calorías da graxa 630
% valor diario*
Graxa total 70g 108%
Graxas saturadas 23g 115%
Graxas poliinsaturadas 9g
Graxas monosaturadas 30g
Colesterol 262mg 87%
Sodio 1420mg 59%
Potasio 2193mg 63%
Carbohidratos totais 66g 22%
Fibra dietética 13g 52%
Azucres 6g
Proteínas 87g 174%
Vitamina A 2%
Vitamina C 25%
Calcio 4%
Ferro 14%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Poñemos a cocer toda a carne xunta en abundante auga e cando estea casi cocida (1 hora e media) se saca para otra ola caldo abondo para cocer as patacas e a verdura.
  2. Se non usamos garavanzos previamente cocidos, deberíamos telos remollados durante 12 horas e facelos con caldo de cocer a carne ata que estean tenros.
  3. Ao estar todo cocido, escóase e sérvese.
Cocido gallego
Cocido gallego
Receitas relacionadas

esEspañol enEnglish

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies