esEspañol enEnglish

Publicada por Marta, 19 Novembro, 2017

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita
Empanada de zorza

Ingredientes

Relleno
Masa
6 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Empanada de zorza
Cantidade por ración
Calorías 793 Calorías da graxa 369
% valor diario*
Graxa total 41g 63%
Graxas saturadas 7g 35%
Graxas poliinsaturadas 5g
Graxas monosaturadas 28g
Colesterol 74mg 25%
Sodio 457mg 19%
Potasio 624mg 18%
Carbohidratos totais 68g 23%
Fibra dietética 3g 12%
Azucres 2g
Proteínas 36g 72%
Vitamina C 5%
Calcio 5%
Ferro 29%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.

Ingredientes

Relleno
Masa
6 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Empanada de zorza
Cantidade por ración
Calorías 793 Calorías da graxa 369
% valor diario*
Graxa total 41g 63%
Graxas saturadas 7g 35%
Graxas poliinsaturadas 5g
Graxas monosaturadas 28g
Colesterol 74mg 25%
Sodio 457mg 19%
Potasio 624mg 18%
Carbohidratos totais 68g 23%
Fibra dietética 3g 12%
Azucres 2g
Proteínas 36g 72%
Vitamina C 5%
Calcio 5%
Ferro 29%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
ZARAGALLADA
  1. Nunha tixola con aceite sofrixir, lentamente, a cebola e o pemento vermello cortados á xuliana.
  2. Cando a cebola estea branda engadir a zorza e sofrixir lixeiramente pois acabará de facerse no forno.
  3. Escoar o rustrido e reservar 100 g do aceite para facer a masa.
MASA
  1. Nunha cunca ponse o medio quilo de fariña e se fai un oco no medio.
  2. Dentro botánse a auga morna co sal, o azucre, o aceite de preparar o recheo e o fermento desmiuzado.
  3. Mestúrase e trabállase todo ben ata que a masa se despegue fácilmente das máns .
  4. Tapar e deixar repousar 30 minutos.
MASA (en Thermomix)
  1. Poñer no vaso 200 g de auga, 100 g de aceite de facer a zaragallada, o azucre e o sal.
  2. Programar 1 minuto / 40ºC / velocidade 2.
  3. Logo, engadir 500 g de fariña forte e o fermento desmiuzado.
  4. Programar 2 minutos a velocidade espiga.
  5. Sacar a masa do vaso e traballar á man para formar unha bola.
  6. Deixar repousar, tapada, durante 30 minutos.
MONTAXE
  1. Divídese a masa en dous anacos que se estiran en forma rectangular.
  2. Nunha bandeixa de forno previamente engraxada con aceite e enfariñada (ou cuberta con papel de forno), colócase unha das metades da masa e sobre ela o recheo.
  3. Tápase coa outra metade e selase polos bordes dobrando a parte inferior sobre a superior, na a que debe facerse, no medio, un buraco a modo de cheminea.
  4. Cos restos da masa pódense facer uns adornos.
  5. Píntase con ovo batido e métese no forno, con calor por arriba e por abaixo, a 200º durante 40-45 minutos.
Empanada de zorza
Empanada de zorza
Receitas relacionadas

esEspañol enEnglish

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies