esEspañol enEnglish

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta, o 25/12/2001

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita

A zorza é como se chama en Galicia á carne de porco picada coa que se fan os chourizos. Non é imprescindible que sexa lombo, pero si é mellor. Neste receita fixémola con patacas fritidas pero pode facerse, tamén, en empanada ou cuns ovos fritidos.

Ingredientes

6 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Zorza
Cantidade por ración
Calorías 880 Calorías da graxa 684
% valor diario*
Graxa total 76g 117%
Graxas saturadas 27g 135%
Graxas poliinsaturadas 6g
Graxas monosaturadas 36g
Colesterol 177mg 59%
Sodio 163mg 7%
Potasio 809mg 23%
Carbohidratos totais 7g 2%
Fibra dietética 4g 16%
Azucres 1g
Proteínas 43g 86%
Vitamina A 118%
Vitamina C 15%
Calcio 2%
Ferro 15%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.

Ingredientes

6 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Zorza
Cantidade por ración
Calorías 880 Calorías da graxa 684
% valor diario*
Graxa total 76g 117%
Graxas saturadas 27g 135%
Graxas poliinsaturadas 6g
Graxas monosaturadas 36g
Colesterol 177mg 59%
Sodio 163mg 7%
Potasio 809mg 23%
Carbohidratos totais 7g 2%
Fibra dietética 4g 16%
Azucres 1g
Proteínas 43g 86%
Vitamina A 118%
Vitamina C 15%
Calcio 2%
Ferro 15%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Cortar o lombo en dados pequenos.
  2. Poñelos nun bol e engadir os allos triturados ou picados moi finamente, as dúas clases de pemento, ourego ao gusto, un bo chorro de viño branco e sal ao gusto.
  3. Mesturar ata que a carne estea ben pringada co adobo.
  4. Deixar no frigo 2 ou 3 días.
Zorza
Zorza
Receitas relacionadas

esEspañol enEnglish

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies