Go Back
Imprimir
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
persoas
Smaller
Normal
Larger
Imprimir
Anchoas en picaracha
Preparación de anchoas en picaracha, prato típico da cociña galega
Prato
Prato principal, Primeiro prato
Cociña
Galega
Keyword
peixe
Preparación
1
day
day
Tempo de cocción
10
minutes
minutes
Total Time
1
day
day
10
minutes
minutes
Persoas
3
persoas
Calorías
591.26
kcal
Ingredientes
600
g
anchoa
1
dente
allo
aceite de oliva
virxe extra
300
g
pemento
morrón
300
g
salsa de tomate
e cebola
sal
Instrucións
Poñer as anchoas cubertas con abundante sal gordo nun recipiente con tapa e deixalas no frigorífico ata o día seguinte.
Lavar ben as anchoas para lles quitar o sal.
Lavar o recipiente, volver meter nel as anchoas.
Cubrir de auga e deixar unha hora en remollo para previr calquera exceso de sal.
Mentres, filetear o allo e poñelo a sofrixir en aceite de oliva virxe extra.
Trocear os pementos morróns e engadilos aos allos, deixando confeitar a lume medio.
Escoar ben o peixe e dispoñelo nunha tarteira ampla.
Poñer os pementos e os allos sobre as anchoas.
Cubrir coa salsa de tomate, que ha ser ben espesa porque o peixe soltará máis auga.
Enfornar durante 5 minutos a 200ºC.
Video
Nutrition
Calorías:
591.26
kcal
|
Carbohidratos:
10.59
g
|
Proteínas:
60.22
g
|
Graxa:
33.9
g
|
Graxa saturada:
6.41
g
|
Colesterol:
170
mg
|
Sodio:
9037.08
mg
|
Potasio:
1578.72
mg
|
Fibra:
3.41
g
|
Azucre:
6.96
g
|
Vitamina A:
3168.03
IU
|
Vitamina C:
92
mg
|
Calcio:
484.46
mg
|
Ferro:
12.06
mg