Go Back
Imprimir
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
persoas
Smaller
Normal
Larger
Print
Albóndegas de grelos ao allo
Albóndegas de grelos ao allo
Course
Acompañamento, Aperitivo
Cuisine
Galega
Keyword
allo, grelos, patacas
Preparación
20
minutes
minutes
Tempo de cocción
40
minutes
minutes
Total Time
1
hour
hour
Servings
2
persoas
Calories
213.27
kcal
Ingredientes
250
g
grelos
250
g
pataca
2
dente
allo
fariña
aceite de oliva
1
cdiña
sal
Instrucións
Cocer as patacas enteiras e os grelos en auga con sal
Escoar ben os grelos e picalos moi miúdos.
Pasar as patacas polo pasapurés ata formar un pure bastante espeso.
Mesturar ben os grelos con este puré. Se quedase demasiado espeso pódese engadir un pouco do caldo de cociñar os grelos. Deixar arrefriar.
Coa axuda dunha culler formar boliñas coa pasta, pasalas por fariña e douralas nun pouco de aceite.
Escoar e poñelas nunha cazola de barro ou no prato ou fonte no que se van servir.
No mesmo aceite dourar os allos fileteados e botar esta allada por encima das albóndegas. Servir quente.
Nutrition
Calorías:
213.27
kcal
|
Carbohidratos:
33.95
g
|
Proteínas:
4.85
g
|
Graxa:
7.53
g
|
Graxa saturada:
1.09
g
|
Sodio:
1220.63
mg
|
Potasio:
904.59
mg
|
Fibra:
6.87
g
|
Azucre:
2.01
g
|
Vitamina A:
14486.34
IU
|
Vitamina C:
99.94
mg
|
Calcio:
255.66
mg
|
Ferro:
2.59
mg