Go Back
Imprimir
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
persoas
Smaller
Normal
Larger
Print
Arroz con algas
Arroz con algas
Course
Primeiro prato
Cuisine
Española
Keyword
algas, arroz
Preparación
20
minutes
minutes
Tempo de cocción
30
minutes
minutes
Total Time
50
minutes
minutes
Servings
4
persoas
Calories
518.15
kcal
Ingredientes
25
g
alga Musgo de Irlanda
deshidratadas
400
g
arroz
3
porro
pequenos
1
tomate
½
pemento encarnado
1
cenoria
2
dente
allo
1
chile
2
sobres
azafrán
aceite de oliva
auga
sal
Instrucións
Nun pouco de aceite poñer a refogar os allos, o allo porro e o pemento troceados moi miúdos, xunto co chile.
Cando empecen a estar brandas as verduras, retirar o chile e engadir o tomate e a cenoria, tamén troceados.
Unha vez refogado todo, incorporar as algas, sen hidratar pois van cocer xunto co arroz.
Engadir o arroz e darlle unhas voltas para que peche e quede solto unha vez cocido.
Por último, incorporar a auga quente, na que teremos disolto o azafrán.
Sazonar con mesura, pois as algas aportan sal, e deixar cocer ata que a auga se evapore.
No debería levar máis de 20 minutos, e as algas no deben cocer máis dese tempo porque se potenciaría demasiado o seu sabor.
Video
Nutrition
Calorías:
518.15
kcal
|
Carbohidratos:
93.74
g
|
Proteínas:
8.8
g
|
Graxa:
11.51
g
|
Graxa saturada:
1.68
g
|
Sodio:
1196.25
mg
|
Potasio:
373.52
mg
|
Fibra:
3.59
g
|
Azucre:
4.64
g
|
Vitamina A:
3896.97
IU
|
Vitamina C:
31.58
mg
|
Calcio:
82.95
mg
|
Ferro:
3.03
mg