Go Back
Imprimir
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
persoas
Smaller
Normal
Larger
Print
Arroz con polo e verduras
Como preparar un arroz con polo e verduras
Course
Prato principal, Primeiro prato
Cuisine
Española
Keyword
arroz, polo, vexetais
Preparación
30
minutes
minutes
Tempo de cocción
30
minutes
minutes
Total Time
1
hour
hour
Servings
4
persoas
Calories
535.47
kcal
Ingredientes
2
coxa de polo
sen ósos e sen pel
240
g
arroz
2
dente
allo
1
cebola
pequena
3
feixón verde
2
champiñón
1
tomate
relado
1
sobre
azafrán
750
g
auga
azucre
sal
aceite de oliva
virxe extra
Instrucións
Dourar o polo en aceite de oliva, retiralo e reservar.
No mesmo aceite ir engadindo os allos fileteados, a cebola picada e os feixóns verdes e os champiñóns troceados.
Cando as verduras estean a medio sofrixir, incorporar o tomate relado ao que engadimos un pouco de azucre e a mesma cantidade de sal.
O tomate desglasará o fondo da pota.
Tapar e deixar que se faga uns minutos.
Incorporar o arroz, refogalo, e logo o polo.
Engadir a auga, sal e un sobreciño de azafrán.
Cocer 17 minutos ou ata que evapore a auga.
Deixar repousar 5 minutos, tapado, antes de o servir.
Video
Nutrition
Calorías:
535.47
kcal
|
Carbohidratos:
51.82
g
|
Proteínas:
20.48
g
|
Graxa:
26.71
g
|
Graxa saturada:
5.81
g
|
Graxa trans:
0.08
g
|
Colesterol:
92.61
mg
|
Sodio:
1832.24
mg
|
Potasio:
390.37
mg
|
Fibra:
1.59
g
|
Azucre:
2.03
g
|
Vitamina A:
292.21
IU
|
Vitamina C:
5.33
mg
|
Calcio:
40.28
mg
|
Ferro:
1.4
mg