Go Back
Imprimir
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
persoas
Smaller
Normal
Larger
Print
Cachelos
Como preparar os cachelos: as patacas cocidas con pel e terminando a cocción en seco
Course
Acompañamento
Cuisine
Galega
Keyword
patacas
Preparación
5
minutes
minutes
Tempo de cocción
20
minutes
minutes
Total Time
25
minutes
minutes
Servings
3
persoas
Calories
165.05
kcal
Ingredientes
3
pataca
(1 por persoa)
auga
sal
1
folla
loureiro
Instrucións
Lavar as patacas limpándolles moi ben a terra.
Sen pelar, cortar en dúas metades, poñer nunha pota cunha folla de loureiro, salgar e cubrir con auga.
Cocer ata que falten uns 5 minutos para rematar.
Escoar a auga deixando só 1 ou 2 milímetros no fondo da pota.
Volver a poñer no lume, apagado, só a calor residual, ata que estean secas.
Tamén poden terminar de facerse no forno.
Video
Nutrition
Calorías:
165.05
kcal
|
Carbohidratos:
37.46
g
|
Proteínas:
4.33
g
|
Graxa:
0.22
g
|
Graxa saturada:
0.06
g
|
Sodio:
788.02
mg
|
Potasio:
898.65
mg
|
Fibra:
4.77
g
|
Azucre:
1.66
g
|
Vitamina A:
24.88
IU
|
Vitamina C:
42.12
mg
|
Calcio:
28.82
mg
|
Ferro:
1.81
mg