Receita tradicional na que se cocen carne de porco, verduras e legumes.
Course Prato principal
Cuisine Galega
Keyword cocido
Preparación 12 hourshours
Tempo de cocción 2 hourshours
Total Time 14 hourshours
Servings 8persoas
Calories 922.94kcal
Ingredientes
1kglacón
½tiracostela de porcosalgada
1anacotouciño entrefebrado
4chourizo
½kgcarne de tenreirafalda
8pataca
1repoloou 2 brazadas de grelos
½kggaravanzoscocidos
Instrucións
Cocemos toda a carne xunta en abundante auga e cando estea case cocida (1 hora e media), se saca para otra ola caldo abondo para cocer as patacas e a verdura.
Se non empregamos garavanzos cociñados previamente, deberíamos telos remollados durante 12 horas e facelos con caldo de cocer a carne ata que estean tenros.
Ao estar todo cocido, escóase e sérvese.
Video
Notes
O primeiro que hai que dicir é que, ademais da carne indicada nos ingredientes, pódense usar outras partes do porco (cachola, orella, rabo ...) e tamén se pode engadir, polo, óso de cana, tenreira, etc. En calquera caso, a carne de porco que usemos ha estar ben desalgada.Tamén se empregan garavanzos e verduras (repolo ou grelos, principalmente). Cando fixen a receita do vídeo, non tiña verduras, por iso non aparece. Normalmente, cociño os vexetais nunha pota separada, sacando o líquido da pota onde se coce a carne. Isto fai máis doado escoalas. Fago o mesmo cos garavanzos e as patacas.E unha recomendación: gardar o caldo, que se pode conxelar, para facer caldo galego, sopa, filloas ou o que queiramos. E se o digo é porque hai xente o bota polo vertedoiro.