Como preparar costelas de porco adobadas ao estilo da zorza.
Course Prato principal
Cuisine Galega
Keyword costela de porco
Preparación 20 minutesminutes
Tempo de cocción 1 hourhour
Total Time 1 hourhour20 minutesminutes
Servings 3persoas
Calories 670.17kcal
Ingredientes
1000gcostela de porco
4cdiñaspemento doce
1cdiñapemento picante
3denteallotriturados
2groliñosviño branco
1cdiñaourego
sal
Instrucións
Prepare o adobo mesturando 4 culleradiña de pemento doce, 1 culleradiña de pemento picante, 3 dentes de allo triturados, ourego ao gusto e un chisco de viño branco.
Remexer ben para mesturar todo.
Untar as costelas co adobo e deixar así ata o día seguinte.
Prequentar o forno a 220ºC.
Salgar as costelas e poñelas nunha bandexa de forno.
Regar cun pouco de viño branco.
Enfornar durante 50 minutos, dándolles a volta á metade da coción e regando de cando en vez co xugo.
Logo dos 50 minutos, subir a bandexa e poñer o gratinador para tostar as costelas. Deixar 5 minutos por cada lado.