Go Back
Imprimir
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
persoas
Smaller
Normal
Larger
Print
Empanada de bacallau con pasas
Receita de empanada de bacallau con pasas coa masa feita con viño branco
Course
Aperitivo, Primeiro prato
Cuisine
Galega
Keyword
bacallau, empanada
Preparación
1
hour
hour
Tempo de cocción
30
minutes
minutes
Total Time
1
hour
hour
30
minutes
minutes
Servings
6
persoas
Calories
735.59
kcal
Ingredientes
Recheo
2
cebola
1
pemento encarnado
4
cda
aceite de oliva
virxe extra
300
g
bacallau
desalgado
50
g
pasa
sen pebidas
Masa
100
g
aceite de oliva
de facer o recheo
130
g
auga
80
g
viño branco
20
g
fermento de panadaría
500
g
fariña forte
Instrucións
Recheo
Cortar á xuliana as cebolas e o pemento.
Quentar aeite de oliva virxe extra, 4 ou 5 culleradas, e sofrixir a cebola e o pemento.
Escoar o rustrido e reservar o aceite (vai utilizarse para facer a masa).
Escaldar o bacallau durante 1 minuto en auga e leite. Esmiuzar e retirar as espiñas.
Picar as pasas e, xunto co bacallau, mesturar cos vexetais. Deixar repousar.
Masa
Poñer no vaso da Thermomix 100 g do aceite de facer a zaragallada, 130 g de auga, 80 g de viño branco e 20 g de fermento.
Programar 90 segundos, 40º C, velocidade 3.
Logo, engadir 400 g de fariña forte e unha culleradiña de sal.
Programar 2 minutos a velocidade espiga.
Sacar a masa do vaso e traballar á man ata integrar 100 g máis de fariña.
Deixar repousar, tapada, durante 1 hora.
Empanada
Prequentar o forno a 200ºC
Dividir a masa en dúas metades e estendelas do tamaño da fonte a utilizar.
Poñer unha das metades na fonte e, sobre ela, o recheo.
Tapar coa otra metade da masa. Selar os bordos e facer un buraco no centro.
Pintar con ovo batido e enfornar durante 30 minutos (200ºC)
Deixar arrefriar sobre unha reixa.
Video
Nutrition
Calorías:
735.59
kcal
|
Carbohidratos:
72.55
g
|
Proteínas:
42.49
g
|
Graxa:
28.77
g
|
Graxa saturada:
4.07
g
|
Colesterol:
76
mg
|
Sodio:
3523.03
mg
|
Potasio:
1006.23
mg
|
Fibra:
3.88
g
|
Azucre:
2.77
g
|
Vitamina A:
693.38
IU
|
Vitamina C:
30.24
mg
|
Calcio:
107.4
mg
|
Ferro:
2.67
mg