Go Back
Imprimir
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
persoas
Smaller
Normal
Larger
Print
Empanada de berberechos (masa de fariña milla e centea)
Receita, paso a paso, para aprender como facer unha empanada de berberechos con masa de fariña milla e centea
Course
Aperitivo, Primeiro prato
Cuisine
Galega
Keyword
berberechos, empanada
Preparación
1
hour
hour
30
minutes
minutes
Tempo de cocción
45
minutes
minutes
Total Time
2
hours
hours
15
minutes
minutes
Servings
6
persoas
Calories
365.95
kcal
Ingredientes
Recheo
500
g
berberecho
1
pemento encarnado
1
cebola
1
saquiñas
azafrán
aceite de oliva
Masa
200
g
fariña milla
200
g
fariña centea
100
g
fariña triga
15
g
fermento de panadaría
400
ml
auga
Instrucións
RECHEO
Abrir os berberechos, lavados e limpos de area, cun pouco de auga. Sacar das cunchas e reservar.
Coar o caldo de abrir os berberechos e reservar.
Nunha tixola con aceite sofrixir a cebola e o pemento encarnado cortados á xuliana.
Cando estean casi feitos, engadir un papel de azafrán e mesturar. Retirar do lume e reservar.
MASA
Poñer nunha cunca as fariñas mesturadas e facer un oco no medio.
Dentro bótase a auga morna mesturada co caldo dos berberechos e o fermento desmiuzado.
Mesturar e amasar ben.
Formar unha bola. Cubra cun pano e deixar repousar media hora.
MONTAXE
Forrar unha bandeixa de forno con papel de enfornar.
Dividir a masa en dúas metades e ir estirando pequenas porcións (a masa con fariña milla rompe facilmente) para forrar a bandeixa.
Estender o rustrido e os berberechos sobre a masa.
Repetir a operación de estirado da outra metade da masa para tapar o recheo.
Selar polos bordes e facer un pequeno buraco no medio.
Pintar a empanada co aceite do rustrido e marcar cun coitelo as porcións antes de enfornar para evitar que rompa ao ir a cortala.
Enfornar, co forno prequentado a 200ºC, durante 45 minutos
Video
Notes
Receita, paso a paso, para aprender como facer unha empanada de berberechos con masa de fariña milla e centea
Nutrition
Calorías:
365.95
kcal
|
Carbohidratos:
67.25
g
|
Proteínas:
10.74
g
|
Graxa:
6.84
g
|
Graxa saturada:
0.93
g
|
Sodio:
8.4
mg
|
Potasio:
314.14
mg
|
Fibra:
7.45
g
|
Azucre:
2.56
g
|
Vitamina A:
623.1
IU
|
Vitamina C:
26.7
mg
|
Calcio:
67.73
mg
|
Ferro:
4.37
mg