Receita de feixóns verdes con allada. A allada é unha salsa de aceite, allo e pemento doce.
Course Primeiro prato
Cuisine Galega
Keyword vexetais
Preparación 20 minutesminutes
Tempo de cocción 20 minutesminutes
Total Time 40 minutesminutes
Servings 2persoas
Calories 393.3kcal
Ingredientes
400gfeixón verde
2ovococidos
2pataca
½cebola
2cdasaceite de oliva
1cdapemento doce
1cdavinagre
sal
Instrucións
Limpar de fíos os feixóns verdes e cocer coas patacas e media cebola en abundante auga con sal.
Nunha tixola, preparar unha salsa con aceite de oliva e o allo en filetes.
Cando o allo estea dourado, retirar a tixola do lume, engadir unha culleradiña de pemento doce e o vinagre.
A esta preparación pódeselle engadir un pouco de caldo de cociñar os feixóns, se é do gusto do comensal. Botar esta allada sobre os feixóns e as patacas, que se acompañan cun ovo cocido.
Notes
Receita de feixóns verdes con allada. A allada é un aderezo ou salsa típico da gastronomía de Galicia. Os seus ingredientes básicos son o aceite, allos e pemento doce.