Go Back
Imprimir
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
persoas
Smaller
Normal
Larger
Print
Lacón con grelos
Como preparar a receita tradicional galega do Lacón con grelos
Course
Prato principal
Cuisine
Galega
Keyword
chourizo, grelos, lacón
Preparación
12
hours
hours
Tempo de cocción
2
hours
hours
Total Time
14
hours
hours
Servings
6
persoas
Calories
668.2
kcal
Ingredientes
1000
g
lacón
4
chourizo
4
pataca
grande
2
brazadas
grelos
Instrucións
Desalgar o lacón deixándoo en agua dende o día anterior se está troceado. Se está enteiro necesitará máis tempo.
Poñer o lacón e os chourizos a cocer en abundante auga (hora e media a dúas horas).
Media hora antes de terminar el lacón, poñer caldo abondo para os grelos e as patacas noutra pota.
Cando ferva este caldo engadir os grelos e as patacas e cocer ata que as patacas estean listas.
Escoar todo e servir.
Video
Nutrition
Calorías:
668.2
kcal
|
Carbohidratos:
31.68
g
|
Proteínas:
45.88
g
|
Graxa:
38.5
g
|
Graxa saturada:
14.45
g
|
Colesterol:
150.62
mg
|
Sodio:
1730.02
mg
|
Potasio:
1317.15
mg
|
Fibra:
7.83
g
|
Azucre:
2.23
g
|
Vitamina A:
19791.46
IU
|
Vitamina C:
123.14
mg
|
Calcio:
344.5
mg
|
Ferro:
6.5
mg