Go Back
Imprimir
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
persoas
Smaller
Normal
Larger
Print
Lentellas
Lentellas
Course
Prato principal, Primeiro prato
Cuisine
Española
Keyword
legumbres
Preparación
15
minutes
minutes
Tempo de cocción
50
minutes
minutes
Total Time
1
hour
hour
5
minutes
minutes
Servings
4
persoas
Calories
704.83
kcal
Ingredientes
400
g
lentellas
pardinas
1
chourizo
en toros ou en taquiños
100
g
xamón serrano
en taquiños
2
dente
allo
opcional
½
medio
cebola
finamente picada
3
cda
aceite de oliva
1
vaso
viño branco
1
cda
vinagre
(opcional)
auga
sal
Instrucións
Quentar 2 ou 3 culleradas de aceite de oliva nunha pota e dourar a cebola e os allos (os allos son opcionais) finamente picados.
Logo engadir o chourizo e o xamón e sofrixir durante 1 ou 2 minutos.
Engadir o viño, as lentellas e auga ata as cubrir completamente e un pouco máis xa que durante a cocción aumentará o seu volume.
Engadir sal e un groliño de vinagre (opcional) e deixar cocer a lume lento-medio ata que as lentellas estean cocidas.
Video
Nutrition
Calorías:
704.83
kcal
|
Carbohidratos:
63.4
g
|
Proteínas:
39.44
g
|
Graxa:
27.27
g
|
Graxa saturada:
7.53
g
|
Colesterol:
46.44
mg
|
Sodio:
899.25
mg
|
Potasio:
1096.05
mg
|
Fibra:
30.77
g
|
Azucre:
3.19
g
|
Vitamina A:
216.19
IU
|
Vitamina C:
5.91
mg
|
Calcio:
69.27
mg
|
Ferro:
9
mg