Go Back
Imprimir
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
persoas
Smaller
Normal
Larger
Print
Ovos con beicon gratinados
Unha receita sinxela. O máis complicado é facer a bechamel. Unha forma diferente de tomar ovos con beicon.
Course
Prato principal
Cuisine
Española
Keyword
ovos
Preparación
40
minutes
minutes
Tempo de cocción
10
minutes
minutes
Total Time
50
minutes
minutes
Servings
2
persoas
Calories
776.9
kcal
Ingredientes
2
ovo
4
liscos
beicon
50
g
manteiga
50
g
fariña
½
l
leite
50
g
queixo relado
Instrucións
Trocear o beicon e fritilo nunha tixola ata que estea ao noso gusto. Coa graxa do propio beicon é suficiente. Non hai que engadir aceite. Reservar.
Untar cun pouco de manteiga unha fonte ou cazola resistente ao forno.
Poñer sobre o lume e cando estea derretida a manteiga engadir os ovos. Esperar a que callen e salgalos. Reservar.
Facer unha bechamel coa manteiga, a fariña e o leite. Pódeselle engadir pementa e/ou noz moscada, ao gusto de cada un. Sazonar.
Poñer a bechamel por encima dos ovos e o beicon.
Poñer o queixo relado sobre a bechamel.
Gratinar no forno ata que estea dourado.
Video
Nutrition
Calorías:
776.9
kcal
|
Carbohidratos:
32.99
g
|
Proteínas:
31.37
g
|
Graxa:
57.45
g
|
Graxa saturada:
29.09
g
|
Graxa trans:
0.89
g
|
Colesterol:
293.47
mg
|
Sodio:
1022.51
mg
|
Potasio:
541.84
mg
|
Fibra:
0.68
g
|
Azucre:
13.1
g
|
Vitamina A:
1499.88
IU
|
Calcio:
596.34
mg
|
Ferro:
2.42
mg