Go Back
Imprimir
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
persoas
Smaller
Normal
Larger
Print
Pescada ao forno con xamón
Como preparar unha pescada no forno cunha salsa a base de xamón e tomate.
Course
Prato principal, Primeiro prato
Cuisine
Galega
Keyword
peixe
Preparación
30
minutes
minutes
Tempo de cocción
30
minutes
minutes
Total Time
1
hour
hour
Servings
4
persoas
Calories
498.35
kcal
Ingredientes
1000
g
pescada
en filetes
1000
g
tomate
½
cebola
2
dentes
allo
1
copa
viño branco
1
grolo
augardente
200
g
xamón serrano
aceite de oliva
sal
Instrucións
Prequentar o forno a 180ºC
Nunha tixola con aceite, sofrixir o allo e a cebola ben picados.
A continuación, engadir os tomates pelados e triturados. Refogar uns minutos.
Engadir o viño e o coñac. Cociñar de 8 a 10 minutos.
Mentres, colocar a pescada, sazonada, nunha fonte untada con aceite de oliva, botarlle unhas pingas de viño branco e meter no forno.
Engadir o xamón cortado en cubos pequenos á salsa e cociñar durante 3-5 minutos.
Despois de 10 minutos no forno, retirar a pescada e botar a salsa sobre ela.
Enfornar de novo durante 5-7 minutos.
Video
Nutrition
Calorías:
498.35
kcal
|
Carbohidratos:
12.57
g
|
Proteínas:
55.72
g
|
Graxa:
19.4
g
|
Graxa saturada:
4.52
g
|
Colesterol:
31
mg
|
Sodio:
794.8
mg
|
Potasio:
1708.86
mg
|
Fibra:
3.18
g
|
Azucre:
7.53
g
|
Vitamina A:
2082.81
IU
|
Vitamina C:
35.37
mg
|
Calcio:
141.14
mg
|
Ferro:
3.88
mg