Go Back
Imprimir
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
persoas
Smaller
Normal
Larger
Print
Polbo en tinta con arroz
Course
Prato principal
Cuisine
Galega
Keyword
arroz, polbo, tinta
Preparación
15
minutes
minutes
Tempo de cocción
25
minutes
minutes
Total Time
40
minutes
minutes
Servings
2
persoas
Calories
574.23
kcal
Ingredientes
250
g
polbo
cocido
250
g
arroz
500
g
caldo
de cociñar o polbo
1
cdña
pemento doce
1
tomate
pequeno, pelado, relado ou triturado
2
dente de allo
fileteado
8
g
tinta de choco concentrada
(2 bolsas)
aceite de oliva
sal
Instrucións
O primeiro é cortar o polbo cunhas tesoiras. Reservar.
Na pota, dourar os dentes de allo fileteados en aceite.
Cando o allo estea dourado, engadir o tomate. Coidado, salta moito. Engadir un chisco de sal e refogar, removendo, para que se evapore a auga.
Engadir o polbo e as dúas culleradiñas de pementón. Remexer ben.
Engadir o arroz e sofrixir un pouco para que quede solto.
Incorporar o caldo coa tinta e remover para que quede ben repartida. Sazonar.
Cocer, cuberto, ata que se evapore o caldo, aproximadamente 15-20 minutos.
Video
Nutrition
Calorías:
574.23
kcal
|
Carbohidratos:
106
g
|
Proteínas:
28.29
g
|
Graxa:
2.36
g
|
Graxa saturada:
0.55
g
|
Graxa poliinsaturada:
0.65
g
|
Graxa monoinsaturada:
0.49
g
|
Colesterol:
60
mg
|
Sodio:
1459.95
mg
|
Potasio:
724.15
mg
|
Fibra:
2.58
g
|
Azucre:
1.48
g
|
Vitamina A:
1059.32
IU
|
Vitamina C:
13.43
mg
|
Calcio:
114.24
mg
|
Ferro:
8.02
mg