Go Back
Imprimir
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
persoas
Smaller
Normal
Larger
Print
Roscón de Reis
Receita do Roscón de Reis, tradicional o 6 de xaneiro.
Course
Almorzo, Sobremesa
Cuisine
Española
Keyword
Roscón de Reis
Preparación
1
hour
hour
30
minutes
minutes
Tempo de cocción
20
minutes
minutes
Total Time
1
hour
hour
50
minutes
minutes
Servings
10
persoas
Calories
319.9
kcal
Ingredientes
500
g
fariña forte
25
g
fermento de panadaría
80
g
azucre
200
ml
leite
morna
2
ovo
1
cda
auga de azar
1
reladura
limón
100
g
manteiga
froita confeitada
améndoa
fileteada
2
cda
azucre
humedecido
Instrucións
Poñer a fariña nun bol e formar un oco no medio.
Desfacer o fermento no leite que ha estar morno.
Engadir o azucre á fariña e o leite co fermento. Mesturar un pouco.
Logo engadir, por esta orde e mesturando ao mesmo tempo: os ovos, a auga de azar e a reladura do limón.
Seguir mesturando ata que a fariña estea case completamente incorporada.
Engadir a manteiga en anacos e amasar ata obter unha masa uniforme.
Formar unha bola e deixar repousar, tapada, ata que dobre o seu tamaño.
Amasar de novo, só para sacarlle o aire, formar o roscón e poñelo nunha fonte de forno.
Pintar con ovo batido e deixar repousar nun lugar morno (pode ser no forno a 40º-50ºC) ata que dobre de novo o seu volume.
Prequentar o forno a 200ºC
Volver a pintar o roscón con ovo batido e decorar cunhas froitas confeitadas, améndoa fileteada e azucre humedecido.
Enfornar a 200ºC durante 20 minutos.
Video
Nutrition
Calorías:
319.9
kcal
|
Carbohidratos:
48.16
g
|
Proteínas:
8.02
g
|
Graxa:
10.48
g
|
Graxa saturada:
5.91
g
|
Graxa trans:
0.33
g
|
Colesterol:
56.24
mg
|
Sodio:
94.36
mg
|
Potasio:
106.34
mg
|
Fibra:
1.41
g
|
Azucre:
11.59
g
|
Vitamina A:
330.87
IU
|
Vitamina C:
0.13
mg
|
Calcio:
38.14
mg
|
Ferro:
0.7
mg