Como preparar un salpicón con polbo cocido, ceboliña, pemento encarnado, pemento verde, ovos cocidos e unha vinagreta feita con AOVE e vinagre de xerez.
Course Aperitivo, Primeiro prato
Cuisine Galega
Keyword polbo
Preparación 25 minutesminutes
Tempo de cocción 10 minutesminutes
Total Time 35 minutesminutes
Servings 4persoas
Calories 868.3kcal
Ingredientes
700gpolbococido
½pemento encarnado
2ovococidos
1pemento verde
1ceboliña
2tomatepelados e cortados
300gaceite de olivavirxe extra
150gvinagre de xerez
sal
Instrucións
Cortar o polbo en anacos mon moi gordos e colocar nunha fonte fonda.
Picar miúdos a ceboliña e os pementos.
Pelar os ovos, reservar as xemas e picar as claras.
Pelar os tomates e cortalos en dados pequenos.
Poñer sobre o polbo a ceboliña, os pementos, os tomates e as claras picadas. Engadir sal.
Mestura ben, pero suavemente.
Preparar a vinagretas co aceite de oliva virxe extra, o vinagre de xerez, as xemas dos ovos e un pouco sal.
Bater ata que estea todo ben integrado.
Botar a vinagreta sobre o salpicón, mesturar, tapar e deixar repousar varias horas no frigorífico.
Sacar do frigo polo menos 20 minutos antes de o servir.