Go Back
Imprimir
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
persoas
Smaller
Normal
Larger
Print
Xarrete guisado
Como preparar unha receita de xarrete de tenreira estofado, a lume lento, con cenorias e chícharos.
Course
Prato principal
Cuisine
Española
Keyword
tenreira
Preparación
2
hours
hours
Tempo de cocción
2
hours
hours
Total Time
4
hours
hours
Servings
4
persoas
Calories
592.56
kcal
Ingredientes
1
kg
xarrete de tenreira
2
cebola
mediana
500
ml
viño branco
2
dente
allo
sal de allo
aceite de oliva
300
g
pataca
2
cenoria
100
g
chícharos
enlatados
Instrucións
Adobar a carne picada con sal de allo.
Poñer nun recipiente xunto co allo en filetes e as cenorias picadas. Cubrir con viño branco. Deixar neste adobo unhas 2 horas.
Escoar os anacos de carne e douralos en aceite de oliva. Retirar e reservar.
No mesmo aceite, dourar a cebola.
Unha vez dourada, engadir un pouco de viño para desglasar a pota.
Volver a meter a carne e o seu zume.
Disolver un papel de azafrán no adobo e engadilo ás luras.
Engadir tamén as cenorias picadas.
Cocer un par de horas a lume baixo.
Dez minutos antes de rematar engadir as patacas cortadas en cubos e cociñar ata que estean feitas.
Xusto antes de apagar o lume engadir os chícharos e déixaos quentar.
Video
Notes
Como preparar unha receita de xarrete de tenreira estofado, a lume lento, con cenorias e chícharos.
Nutrition
Calorías:
592.56
kcal
|
Carbohidratos:
28.52
g
|
Proteínas:
51.81
g
|
Graxa:
19.5
g
|
Graxa saturada:
4.17
g
|
Colesterol:
187.5
mg
|
Sodio:
1989.82
mg
|
Potasio:
1434.88
mg
|
Fibra:
4.75
g
|
Azucre:
7
g
|
Vitamina A:
5289.31
IU
|
Vitamina C:
31.11
mg
|
Calcio:
103.12
mg
|
Ferro:
3.5
mg