Preparación dunha receita de arroz con verduras, condimentado con curry
Course Primeiro prato
Cuisine Española
Keyword arroz, vexetais
Preparación 30 minutesminutes
Tempo de cocción 30 minutesminutes
Total Time 1 hourhour
Servings 4persoas
Calories 355.84kcal
Ingredientes
240garroz
50gcebolafinamente picada
3allofinamente picados
1cenoriafinamente picada
5champiñónpicados
1tomaterelado
1cdiñaazucre
sal
curryen po
3cdaaceite de oliva
750gauga
Instrucións
Nunha paelleira ou tixola grande e fonda, quentar aceite de oliva para sofritir as verduras.
Sofritir as verduras nesta orde, deixando pasar un ou dous minutos antes de engadir a seguinte: cebola, allos tenros, cenoria, feixóns verdes e champiñóns. Deixar cociñar todo xunto durante uns minutos.
De seguido, engadir o tomate relado, no que teremos incorporado unha chisca de azucre e a mesma cantidade de sal. Tapar e deixar que se refogue todo xunto de 3 a 5 minutos.
Engadir o arroz e refogar ben, incorporar a auga, sal e curry ao gusto, e deixar cocer.
Unha vez que empeza a ferver, calcular uns 17 a 20 minutos de cocción.
Unha vez feito, deixar repousar, tapado, durante 5 minutos.