Pasta con gambas en salsa negra

Pasta con gambas en salsa negra

Prato: Prato principal
Cociña: Española
Keyword: marisco, pasta
Calorías: 441.98kcal

Preparación: 30 minutes
Tempo de cocción: 30 minutes
Total Time: 1 hour
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 400 g pasta
  • 150 g gamba peladas
  • 2 dente allo
  • ½ cebola
  • 4 g tinta de choco concentrada
  • perexil picado
  • fariña
  • viño branco
  • aceite de oliva
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Cocer a pasta en abundante auga con sal e reservar.
  • Prepárase a salsa negra dourando a cebola moi picada en aceite de oliva.
  • Cando estea ben pasada engádeselle unha cullerada de fariña, un vaso de viño branco, sal, a tinta de sepia e o pirixel ben picado.
  • Déixase reducir ata ligar ben a salsa, engadindo máis viño ou auga se fose necesario.
  • En aceite de oliva saltéanse os allos laminados coas gambas peladas, un pouco de viño branco e a pasta cocida.
  • Sérvense nun prato aderezando coa salsa negra.

Nutrición

Calorías: 441.98kcal | Carbohidratos: 76.13g | Proteínas: 13.22g | Graxa: 8.53g | Graxa saturada: 1.25g | Sodio: 1169.52mg | Potasio: 241.32mg | Fibra: 3.37g | Azucre: 3.08g | Vitamina A: 1.27IU | Vitamina C: 0.82mg | Calcio: 25.13mg | Ferro: 1.41mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio