ARTIGOS

Casa Ruso - Polo

Casa Ruso de Ons

Xa temos falado de Casa Ruso de Ons noutra ocasión, pero hoxe facémolo con motivo da despedida deste restaurante tan partícular, dos que cada vez quedan menos en Galicia. Para min, váisenos un grande, un sitio para levar a amigos, non fallar, e saborear o que era a comida dos domingos das nosas avoas. No

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A de Rafael - Menú

Ruta do Cocido II – A de Rafael

Cocidos hai moitos. Bos, algúns. Espectaculares, moi poucos, aínda que cada un de nós ten a súa selección e clasificación. En temas de cocido, cada un ten as súas preferencias e ránkins. Na miña, o cocido que se fai en Casa Lodeiro, A de Rafael é espectacular! Un discreto bar e casa de comidas en

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Casa Ruso - Cocido

Ruta do Cocido I – Casa Ruso

Non sei cal é o mellor lugar para comer o cocido de Galicia. Ha ser nalgún lugar que estea afastado do mar, case seguro. Igual que sabemos que a mellor caldeirada é aquela que se fai onde o salitre mareiro impregna o peixe, o cocido rico de verdade está, á forza, lonxe de onde baten

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Patatas puerro

Casa Marcelo

A pesar de ser vecina de Casa Marcelo desde que abrió sus puertas nunca antes había entrado hasta ahora, después de su renovación. Fuimos a picar algo y lo dejamos a elección de Marcelo. Para beber un ribeiro excelente. Para comer: Unos puerros en escabeche, pero un escabeche suave, no demasiado fuerte, y con un punto

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Recetario lareira.net

10 años de lareira.net

Hoy, 25 de diciembre, cumplimos 10 años de andadura y como “celebración” hemos hecho un pequeño recetario con las recetas de lareira.net que consideramos más representativas de la cocina gallega tradicional. Podéis descargarlo en este enlace:   Cuando empezamos lo hicimos con mucho entusiasmo. Debido a circunstancias ajenas a nuestra voluntad hubo temporadas en las

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50 recetas con moras

50 recetas con moras – Xesús Fraga

La editorial Alvarellos editó el libro de Xesús Fraga titulado “50 recetas con moras y otros frutos silvestres”, ISBN: 978-84-89323-75-9. Prosigue así la interesante publicación de libros dedicados a la gastronomía sorprendente. D. Xesús Fraga, que escribe indistintamente en nuestros dos idiomas, nació en Londres pero no tuvo la culpa. En cambio, debido a ese

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