Pasta con gambas en salsa negra

Publicada orixinalmente en lareira.net por Miguel o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 400 g pasta
  • 150 g gamba peladas
  • 2 dente de allo
  • ½ cebola
  • 4 g concentrado de tinta de lura
  • pirixel picado
  • fariña
  • viño branco
  • aceite de oliva
  • sal

Nutrición

Calorías: 477kcal | Carbohidratos: 77g | Proteínas: 20g | Fat: 9g | Graxa saturada: 1g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 5g | Colesterol: 69mg | Sodio: 705mg | Potasio: 282mg | Fibra: 3g | Azucre: 4g | Vitamina A: 50IU | Vitamina C: 2.5mg | Calcio: 10mg | Ferro: 0.2mg

Instrucións paso a paso

  • Cócese a pasta en abundante auga con sal e resérvase.
  • Prepárase a salsa negra dourando a cebola moi picada en aceite de oliva.
  • Cando estea ben pasada engádeselle unha cullerada de fariña, un vaso de viño branco, sal, a tinta de sepia e o pirixel ben picado.
  • Déixase reducir ata ligar ben a salsa, engadindo máis viño ou auga se fose necesario.
  • En aceite de oliva saltéanse os allos laminados coas gambas peladas, un pouco de viño branco e a pasta cocida.
  • Sérvense nun prato aderezando coa salsa negra.
Pasta con gambas en salsa negra

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 400 g pasta
  • 150 g gamba peladas
  • 2 dente de allo
  • ½ cebola
  • 4 g concentrado de tinta de lura
  • pirixel picado
  • fariña
  • viño branco
  • aceite de oliva
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Cócese a pasta en abundante auga con sal e resérvase.
  • Prepárase a salsa negra dourando a cebola moi picada en aceite de oliva.
  • Cando estea ben pasada engádeselle unha cullerada de fariña, un vaso de viño branco, sal, a tinta de sepia e o pirixel ben picado.
  • Déixase reducir ata ligar ben a salsa, engadindo máis viño ou auga se fose necesario.
  • En aceite de oliva saltéanse os allos laminados coas gambas peladas, un pouco de viño branco e a pasta cocida.
  • Sérvense nun prato aderezando coa salsa negra.
Información nutricional
Pasta con gambas en salsa negra
Cantidade por ración
Calorías 477 Calorías da graxa 81
% valor diario*
Fat 9g14%
Graxa saturada 1g5%
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 5g
Colesterol 69mg23%
Sodio 705mg29%
Potasio 282mg8%
Carbohidratos 77g26%
Fibra 3g12%
Azucre 4g4%
Proteínas 20g40%
Vitamina A 50IU1%
Vitamina C 2.5mg3%
Calcio 10mg1%
Ferro 0.2mg1%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.