Cabaciñas recheas de atún

Publicada orixinalmente en lareira.net por Fran o 27/12/2001

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 2 cabaciña
  • 150 g atún en aceite de oliva aprox.
  • 1 cebola
  • aceite de oliva
  • sal
  • 2 cda manteiga
  • 2 cda fariña
  • 400 g leite
  • noz moscada 1 pizca
  • queixo relado

Nutrición

Calorías: 575kcal | Carbohidratos: 24g | Proteínas: 36g | Fat: 38g | Graxa saturada: 14g | Graxa poliinsaturada: 5g | Graxa monoinsaturada: 17g | Colesterol: 65mg | Sodio: 1762mg | Potasio: 885mg | Fibra: 2g | Azucre: 16g | Vitamina A: 850IU | Vitamina C: 32.2mg | Calcio: 430mg | Ferro: 2.2mg

Instrucións paso a paso

  • Prepárase unha bechamel con 2 culleradas de manteiga, 2 de fariña, 2 vasos de leite e noz moscada. Resérvase.
  • Logo, córtanse as cabaciñas pola metade e retíraselles a pulpa, que se pica e sofrite coa ceboliña picada.
  • Unha vez listas as verduras engádeselles o atún desmigado e unhas culleradas de bechamel, e con esta preparación rechéanse as cabañas.
  • Cúbrese co resto da bechamel, poniendo por riba o queixo relado e dados de manteiga para gratínalos a 250º durante cinco minutos.
Cabaciñas recheas de atún

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 2 cabaciña
  • 150 g atún en aceite de oliva aprox.
  • 1 cebola
  • aceite de oliva
  • sal
  • 2 cda manteiga
  • 2 cda fariña
  • 400 g leite
  • noz moscada 1 pizca
  • queixo relado

Instrucións paso a paso

  • Prepárase unha bechamel con 2 culleradas de manteiga, 2 de fariña, 2 vasos de leite e noz moscada. Resérvase.
  • Logo, córtanse as cabaciñas pola metade e retíraselles a pulpa, que se pica e sofrite coa ceboliña picada.
  • Unha vez listas as verduras engádeselles o atún desmigado e unhas culleradas de bechamel, e con esta preparación rechéanse as cabañas.
  • Cúbrese co resto da bechamel, poniendo por riba o queixo relado e dados de manteiga para gratínalos a 250º durante cinco minutos.
Información nutricional
Cabaciñas recheas de atún
Cantidade por ración
Calorías 575 Calorías da graxa 342
% valor diario*
Fat 38g58%
Graxa saturada 14g70%
Graxa poliinsaturada 5g
Graxa monoinsaturada 17g
Colesterol 65mg22%
Sodio 1762mg73%
Potasio 885mg25%
Carbohidratos 24g8%
Fibra 2g8%
Azucre 16g18%
Proteínas 36g72%
Vitamina A 850IU17%
Vitamina C 32.2mg39%
Calcio 430mg43%
Ferro 2.2mg12%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.