Espetos de peixe sapo

Publicada orixinalmente en lareira.net por Fran o 13/01/2005

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 300 g peixe sapo
  • 1 cda aceite de oliva
  • pemento doce
  • loureiro
  • tomiño
  • cogomelo de cardo
  • cabaciña
  • pementa branca
  • sal

Nutrición

Calorías: 206kcal | Carbohidratos: 6g | Proteínas: 24g | Fat: 8g | Graxa saturada: 2g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 5g | Colesterol: 38mg | Sodio: 1199mg | Potasio: 889mg | Fibra: 3g | Azucre: 1g | Vitamina A: 2800IU | Vitamina C: 11.6mg | Calcio: 40mg | Ferro: 3.1mg

Instrucións paso a paso

  • Nunha cunca vérquese o aceite, dúas culleradiñas de pemento doce, sal grosa, media folla de loureiro picada e unha pizca de tomiño.
  • Nesta mestura ponse o peixe sapo cortado en anacos grosos e déixase repousar media hora.
  • Logo, móntanse os espetos alternando os anacos de peixe sapo coas setas e o cabacín, engádeselles pementa branca recién moída e fánse nunha prancha quente ata lograr o punto desexado.
Espetos de peixe sapo

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 300 g peixe sapo
  • 1 cda aceite de oliva
  • pemento doce
  • loureiro
  • tomiño
  • cogomelo de cardo
  • cabaciña
  • pementa branca
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Nunha cunca vérquese o aceite, dúas culleradiñas de pemento doce, sal grosa, media folla de loureiro picada e unha pizca de tomiño.
  • Nesta mestura ponse o peixe sapo cortado en anacos grosos e déixase repousar media hora.
  • Logo, móntanse os espetos alternando os anacos de peixe sapo coas setas e o cabacín, engádeselles pementa branca recién moída e fánse nunha prancha quente ata lograr o punto desexado.
Información nutricional
Espetos de peixe sapo
Cantidade por ración
Calorías 206 Calorías da graxa 72
% valor diario*
Fat 8g12%
Graxa saturada 2g10%
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 5g
Colesterol 38mg13%
Sodio 1199mg50%
Potasio 889mg25%
Carbohidratos 6g2%
Fibra 3g12%
Azucre 1g1%
Proteínas 24g48%
Vitamina A 2800IU56%
Vitamina C 11.6mg14%
Calcio 40mg4%
Ferro 3.1mg17%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.